Good Times

Bulderend gelach door de telefoon zojuist. De kersverse ‘Stagiair Buitenland’ weet hoe hij zijn moeder het best kan dollen. De gozer, doorgaans met een aardige haardos, heeft zich een ‘crew cut’ laten aanmeten en hij ziet mijn verschrikte reactie op de videochat. Dat schijnt er nogal grappig uit te zien; een moeder die alleen maar grote ogen heeft en de hand voor de mond slaat. Het grote uitvliegen is begonnen. Stagetijd. Even kijk ik omhoog om na te denken hoe het ook alweer voelde.1992.

 

Met een ferme duw op de deurklink hoop ik zodirect in mijn bed te kunnen vallen. Het is een rare roomservice nacht geweest in het hotel in Grand Saconnex. Van een man die om 03.00 uur om een ‘icecream with whipped cream on top’ belt, tot een sjeik, die mij de kamer in trekt en zijn lijfwachten zo posteert dat ik er niet uit kan. Gelukkig heb ik een oersterk verhaal paraat, waardoor ik snel de suite word uit gelaten.

Leer mij de hotellerie in het nachtelijke mondaine Genève kennen. Metoo avant la lettre.

 

Bij thuiskomst, rond 10.30 uur, maak ik eerst een demi bouteille champagne open, want overdag op een verplicht ‘timeslot’ slapen, is lastig. Daarna duw ik mijn huisgenote uit bed en ga ik liggen. We hebben de afspraak gemaakt dat we tijdens onze stage om beurten in het tweepersoonsbed slapen, afhankelijk van de dienst. Soms ligt de bezettingsgraad in het appartement aan de Rue de Môle wat hoger. Zo ook vandaag. De lange Zwitser blijft in bed liggen, terwijl mijn huisgenote al in de douche staat. Even vraagt hij zich af welke vrouw er in bed ligt en wil hij tegen mij aan kruipen. Maar als hij "Heidi Heidi Ho” mompelt, schuift hij weer op en slaapt hij verder. Ik ga ook slapen en hoop dat ik niet eerder dan 16:00 uur wakker wordt. Hopelijk blijft de lange Zwitser dit keer van het rolluik af. Hij is weg als ik wakker word. 

 

 

Zou onze kersverse Stagiair Buitenland ook met deze verhalen thuiskomen over een tijdje? Dat móet toch haast wel? Ik kijk er naar uit. Al kijk ik ook weer uit naar een goede lok die boven zijn hoofd bungelt.


Noot: ik kreeg van de stagebegeleider een dag 

erna een berisping dat ik niet netjes was geweest tegen de gast van de suite en hij zich geschoffeerd voelde. Niet meer van deze tijd. Aan de andere kant: ik deed er ook niets mee en was gewend aan de omgangsvomen van die tijd.